Keresőoptimalizálás mesterfokon! Hogyan működik a Google?!

1.) Miért érdemes SEO-zni?
2.) Mit várhatsz a keresőoptimalizálástól!?
3.) Hogyan SEO-z 10 mondatban! Mi a lényege a keresőoptimalizálásnak!
4.) Lássuk a medvét: mi kell a Google-nek?!
5.) Profi és hatékony linképítés

Miért érdemes SEO optimalizálni?

 • mindenekelőtt a legnagyobb előnye az, hogy lesz egy nagyon erős online marketing csatornád, amely állandó forgalmat fog hozni a honlapod, boltod, üzleted, szolgáltatásod, céged számára.
 • ha végigmész a keresőoptimalizálás és honlap optimalizálás rögös útján és létrehozol egy „erős” honlapot, akkor egy minimális fenntartással és online marketinggel egy aranytojást tojó tyúkot kapsz! A fenntartási költségek elenyészőek a bevételhez viszonyítva, amit generálna a honlapod. Tehát egy kezdeti erős munka, idő, pénzbefektetés után az oldal megtartja erejét. Viszont ezt táplálni kell a jövőben is, de már messze nem olyan erővel, mint a kezdetekben.
 • keresooptimalizalasbizonyos cégek számára pedig nélkülözhetetlen! Bizonyos iparágakban (pl.: kiskereskedelem, vendéglátás, kis- és mikro vállalatok, különleges, nem mindennapi termékek, stb.) a potenciális vásárlók már nem offline (interneten kívül) keresik meg az üzleteket, cégeket, hanem beütik a Google-be és akiket feldob, azok győznek!
 • a trend arrafelé mutat, hogy a Google ereje csak nőni fog! Egyre többen – főleg a fiatalok – már nem a régi bevált módszert alkalmazzák. Ha valami gondjuk van, vagy szeretnének valamit vásárolni, akkor nem csörgetik fel a barátot, szülőt, ismerőst, hanem a Google-be beütik a kulcsszót és a kereső megadja a választ és megoldja a problémát. A statisztikák azt mutatják, hogy ez ellen már nem tehetünk semmit! Vagy alkalmazkodunk hozzá vagy lemorzsolódunk. Ennyi!
 • a keresőoptimalizálás akár országos jelenlétet és kitörési pontot is jelenthet a céged számára. Ezt személyesen igazolhatom, hogy lehetséges és hogy a SEO optimalizálás erre képes!
 • hosszútávon egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb és legkifizetődőbb online marketing eszköz, amit választhatsz a céged számára!

 

Mit várhatsz a keresőoptimalizálástól és a keresőmarketingtől!?

seoNem akarok zsákbamacskát árulni, a keresőoptimalizálás mindig nehezebb és nehezebbé válik, de van egy kipróbált recept, ami működik és maradandó! Valóban el tudod érni, hogy a honlapod egy vevőszerző ügynök legyen és akár örökké kiszolgáljon vásárlókkal.

Másrészről a SEO weboldal optimalizálás gyengesége egyben erőssége is! Hiszen gondolj csak bele: kevesen fognak belekezdeni és végigcsinálni a keresőmarketingbe. Ezáltal nem kell tartanod attól, hogy egyik napról a másikra elveszted a legjobb vevőszerző ügynököd! Megkaphatod azt, amiről a legtöbb vállalkozó csak álmodozik, a biztonságot!

 

Hogyan SEO-z 10 mondatban! Mi a lényege a keresőoptimalizálásnak?

 

google-evolucioMi történt eddig? A keresőoptimalizálás és a keresőmarketing arról szólt, hogy az egyeduralkodó keresőt – a Google-t -, minél inkább kiszolgáljuk és minél több kulcsszóra, az első oldalra (minél magasabb helyezésre) helyezze a honlapunkat.

Az elmúlt 15 évben (mert, hogy 15 éves a Google), arról szólt ez a macska-egér harc, hogy ki az, aki leginkább „kinyomozza”, „felderíti” (a gyakorlatban kiteszteli) a Google titkos algoritmusait, amivel rangsorolja a honlapokat. Így egy része a SEO weblap optimalizálásnak „tiszta” és értéket teremtő volt, a másik része pedig „szemetelés” (SPAM linképítés) volt. Csak ki kellett szolgálni a Google algoritmusait és máris a rangsor elején volt a honlapod. A kereső nem tudta megkülönböztetni ezeket a „szemeteléseket” az értékestől.

Mindenki számíthatott arra, hogy ez nem fog örökké így menni!

Hogy lerövidítsem a történetet, ma (és ez alatt lassan az elmúlt 1 évet is beleértem), a Google annyira finom hangolta és tökéletesre finomította az algoritmusait, hogy elég magas százalékban meg tudja ítélni mi az, ami értékes és mi az, ami nem.

Így két fajta honlap tulajdonos lesz:

 1. aki elfogadja ezt a tényt
 2. és aki sok küzdelem után fogadja csak el…

Remélem a következő fejezet elég hatásos lesz ahhoz, hogy meggyőzzelek az értékteremtés mellett, illetve betekintés nyújthatok abba, hogy „gondolkodik” a Google.

Még egy gondolat: trükkök még mindig vannak, de ezek már arról szólnak, hogy az értékteremtés mellett, hogyan tudod felgyorsítani és leginkább bebizonyítani a Google számára, hogy értékes a weboldalad.

 

lassuk_a_medvetLássuk a medvét: mi kell a Google-nek?! Keresőoptimalizálás SEO lépésről lépésre!

 

Ahogy az előző fejezetben említettem ÉRTÉK! A Google, akkor örül, ha a látogató (akit ő vezetett a Te oldaladra), megkapja azt, amit várt tőle. Ennyi!

 

 

Honnan tudja a Google, hogy értékes-e a honlapod?

web-tracking1.)    Weboldalad tartalma és további paraméterek alapján – honlap keresőoptimalizálás

Újabban ez a legfontosabb elem: a tartalom! Miről írsz, mennyire érdekes, mennyire hasznos az olvasó számára.

Honnan tudja, hogy az olvasó számára érdekes-e a cikked vagy honlapod?

a.)    A Google követi a látogatót: amikor rákattint valamelyik honlapra a Google keresőben, akkor figyeli, hogy:

 • mennyi időt tölt a látogató a honlapon – ha keveset, akkor nyilván nem találta meg azt, amit akar, vagy nem tartja hasznosnak a honlapod
 • gyakran kattintanak a látogatók  a vissza gombra, hogy újabb keresést végezzenek el? Ha sok a visszafordulók aránya, akkor egyértelmű, hogy nem találták meg azt, ami kell nekik
 • honlap-kovetesa honlapodon tovább böngésznek miután elolvasták a cikked, amiért jöttek? Tehát további értékes tartalmat találtak a weboldaladon?
 • a Google eredmény rangsorában a te oldaladra gyakrabban kattintanak, mint a feljebb lévőkre? Mert, ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy a te oldalad feljebb kellene helyezni. Erre van egy nagyon sikeres technikánk, hamarosan ismertetjük.

b.)    Az internet felhasználók ma már egyre kevesebben keresnek rá a problémáikra általános kulcsszavakkal (pl.: fogorvos). Ehelyett (elsősorban a Google hatékonysága miatt) konkrét, specifikus és gyakran teljes mondatban végzi a kereséseiket (pl.: 3. kerületi fogorvos árak) a felhasználó. Ez azt jelenti, hogy egyre több kulcsszó bukkan fel és nincs értelme pár „erős” kulcsszóra optimalizálni a honlapot.

Emiatt rendkívül fontos, hogy minél több a témába illő tartalom jelenjen meg a honlapon és ezáltal rengeteg releváns kulcsszóval lesz tele a honlapod.

 

Ma már az a szabály, hogy minél több tartalom annál több forgalom!

 

2.)    Profi és hatékony linképítéslinkepites

Hogyan értékeli a Google a linkeket?

A Google hatékonysága a hivatkozásokra (linkekre) épült. Tehát minél több linkkel rendelkeztél, annál értékesebb volt a honlapod (ez volt a linképítés alapja). Ha belegondolsz egy zseniális ötlet volt és hatalmas sikert hozott a Google számára.  Csakhogy az idő folyamán a zseniális ötlet kiöregedett, ugyanis elkezdték manipulálni ezt az algoritmust is. Különböző szoftverekkel, robotokkal végig szemetelték az internetet és aki jobban és ügyesebben szemetelt annak a weboldala került a kereső tetejére.

Ekkor a Google szakemberek visszanyúltak az alapgondolatra a hivatkozás valódi mivoltához. Az interneten kívüli világban hivatkozás arra való, hogy az állításod, kijelentésed igazold a hivatkozásod áltat. Viszont rendkívül lényeges, hogy kire hivatkozol!

Ha én azt mondom, hogy a szomszéd bolond, akkor az lehet, hogy csak azt jelenti, hogy nem vagyok vele jóban. De ha a Csernus doktor vizsgálja meg, akkor már hitelt érdemlően gond van a szomszéd mentális világával.

Ugyanígy tettek a Google szakemberei is. Különbséget tettek link és link között – hivatkozás és hivatkozás között. Ha egy erős, tekintélyes honlapról kapsz egy linket, akkor az sokkal többet ér, mint egy harmadrangú linkkatalógus vagy gyenge fórum bejegyzés.

linkbuildingEmiatt ma már nem mennyiségre kell koncentrálni, hanem a minőségre. Gyakran egy erős link többet ér több száz gyengécske linktől. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy egy pár erős link akár teljes fordulatot okozhat.

Ez az, amiben a Google az utóbbi 1 évben rengeteget változott és emiatt egyszerűen nem érdemes „szemetelni” (SPAM linképítést végezni) a neten. Ugyanis a jobb esetben nem ér semmit, rosszabb esetben pedig megbünteti a honlapot.

 

3.)    Mennyire szeretnek mások az interneten és mekkora a tekintélye a honlapodnak?!

BrandEzt hétköznapi nyelvre lefordítva azt jelenti, hogy: mennyire vagy népszerű, mennyire erős a branded (márkád, weboldalad), mekkora a tekintélyed. Lehet kicsit megfoghatatlan ez a pont, de mindjárt elmagyarázom, miről van szó.

a.)    A Google a hivatkozásokra (linkekre) épült (mint ahogy az előző pontban összefoglaltuk). Amire szüksége van a honlapodnak az a brand linkek. Ennek az oldalnak a brand neve: Marketing 007 vagy ennek hasonló változatai (pl.: Online Marketing 007). Tehát ha a Google rengeteg helyen felfedezi a brand-em vagy a cégnevem linkjeit, akkor az lesz a véleménye, hogy ez az oldal egy tekintélyes, véleményvezér honlap és ezáltal az aloldalaim és a teljes weboldalam erőt kap. Ha a seo weblap optimalizálási stratégiádba csak ezt az egy elemet belecsempészed, akkor már érdemes volt elolvasnod ezt a cikket.

Fontos megemlítenem, amikor felbérelnek minket egy keresőoptimalizálási vagy weboldal optimalizálási munkára, akkor azzal kezdjük, hogy kivizsgáljuk a konkurencia linkjeit (erre megvannak a megfelelő szoftverek) és többnyire arra a következtetésre jutunk, hogy a konkurencia brand-je az interneten sokkal erősebb, mint az ügyfelünké. Ezért a munkát azzal kezdjük, hogy egy szilárd alapot építve megerősítjük a honlap internetes tekintélyét.

A gyakorlatban ez úgy történik, hogy erős honlapokon (erről egy következő cikkben írni fogunk), linket helyezünk el. Gyakran ugyanazokon, mint amelyeken a konkurencia is jelen van, hiszen ha neki bevált, akkor neked is működni fog. Továbbá a konkurencia hiányosságait kihasználva tovább építjük a honlap tekintélyét.

b.)    A másik rendkívül fontos népszerűségi visszajelzés: a közösségi visszajelzés (értsd: Facebook, Google 1+, Twitter)facebook oldal

Különböző elméletek vannak arról, hogy az egyes közösségi oldalaknak mekkora befolyása van a rangsorolásban, de egy bizonyos, hogy mindig nagyobb és nagyobb a figyelmet fordít rájuk a Google.

Hiszen gofb-likendolj csak bele, ha az egyik honlapot valamiért több ezren lájkolják, míg a másikat, csak pár tucatnyian, akkor annak van valamilyen oka. Valamiért az emberek jobban szeretik az egyik honlapot a másiknál. És a Google-nek (akármennyire is szúrja a szemét a Facebook hatalmas népszerűsége) figyelembe kell vennie ezt a tényt. Ha szeretnél lájkokat szerezni az oldaladon, akkor erről a Facebook marketing cikkünkben többet olvashatsz.

 

A tesztjeink alapján a Google 1+ többet nyom a latban, mint a Facebook vagy a Twitter megosztások, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy minden honlapnak szüksége van közösségi visszajelzésre és megerősítésre!

 

 

Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Több Infó

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close